logo

Antwerpseweg 197
2340 Vlimmeren

info@ctw-Balans.be


Ine van Dun

 • Bachelor in de Ergotherapie

 • Voortgezette lerarenopleiding

 • Master in de managementwetenschappen

 • Permanente vorming

 • Doelgroep : 

  Jongeren en jongvolwassenen

  Jongeren en jongvolwassenen met een leer- of ontwikkelingsstoornis.

  Hoogbegaafde jongeren en jongvolwassenen

  AANBOD :     ONLINE SESSIES MOGELIJK

  • Studiebegeleiding : Loopt het studeren bij jouw zoon of dochter moeilijk? Lukt het niet om te starten aan schoolwerk, taken en testen? In 10 à 15 sessies werken we samen rond de essentiële vaardigheden om studeren vlot te laten verlopen. Alle verschillende stappen van studeren komen aan bod. Belangrijke vaardigheden zoals motivatie hoog houden, zelfzorg tijdens het studeren, en het organiseren van leerstof zijn vaardigheden die worden aangeleerd. Jouw zoon of dochter ontdekt hoe hij of zij een planning maakt in de juiste dossering tussen studeren en pauze nemen, aangepast op leerstof en aandachtspanne. Hij/zij ontdekt verschillende leermethodes, die bij hem/haar én de verschillende vakken passen. Jouw kind leert in 10 à 15 sessie zelfstandig en zelfzeker studeren.

   

Contact : artfullearning.ine@gmail.com            0498 27 25 11

Meer info : www.artfullearning.be 

Wie ben ik ?

Ik studeerde af aan de KHK Geel, nu Thomas More in Geel als bachelor in de ergotherapie in 2008. Aansluitend volgde ik de postgraduaat methodische (be)handelingsconcepten bij leer-en ontwikkelingsproblemen aan de PHL in Hasselt. Vervolgens volgde ik de voorgezette lerarenopleiding aan de HIK in Geel (2012). Tijdens deze opleiding en nadien deed ik ervaring op als leerkracht. Ik combineerde het werken als leerkracht met het werken als zelfstandig studiecoach.

Na mijn ervaring als leerkracht ben ik aan de slag gegaan in Het GielsBos. Een organisatie voor kinderen en volwassenen met een beperking. Ik werkte er binnen het mobiel team waar ik personen met autisme begeleidde. Later werkte ik er als leidinggevende in de non-profit.

In 2019 besliste ik om mijn werk te combineren met een opleiding. Ik vatte mijn master in de Managementwetenschappen aan de Open Universiteit aan. Deze studie rondde ik af in juni 2021. Op het einde van deze studie besliste ik om het werken als studiecoach terug op te pikken. In functie van mijn masteropleiding was planning en het organiseren van mijn studiemomenten nog belangrijker door de combinatie werk, gezin en huishouden.

Doordat ik zelf heel wat moeite had met studeren, mezelf concentreren en plannen, ben ik heel geïnteresseerd in het thema. Als ergotherapeut heb ik geleerd om processen te ontleden en te zoeken naar manieren om de dingen die moeilijker gaan, aan te leren, in te oefenen en soms ook alternatieven te vinden. Het studeerproces is een complex proces waarbinnen elke persoon een eigen weg moet vinden. Het ontleden van dit proces heeft mij heel veel waardevolle inzichten opgeleverd. Ik neem jongeren mee in dit proces en ga met hen op zoek naar de ideale studeermethode voor hem of haar. We nemen het volledige proces mee, en leren ook essentiële vaardigheden aan zoals motivatie, zelfzorg, concentratie, planning, kern uit teksten halen, samenvattingen en schema’s maken. Stap voor stap leer ik jouw zoon of dochter ontdekken wat voor hem of haar werkt en voor welke vakken dit werkt.